Мектеп асханасын тексеру хаттамасы » Абай облысы білім басқармасы Мақаншы ауданы білім бөлімінің "Ахмет Байтұрсынұлы атындағы орта мектебі" КММ
Абай облысы білім басқармасы
Мақаншы ауданы білім бөлімінің
"Ахмет Байтұрсынұлы атындағы орта мектебі"
Коммуналдық Мемлекеттік Мекемесі
Приемная
+7(72) 43-50-93
Бухгалтерия
+7(72) 23-11-37
Версия для
слабовидящих
13
ноябрь
2025

Мектеп асханасын тексеру хаттамасы

Бракераж комиссияның ескертулер мен ұсыныстары
1. Кейбір тағам түрлерінің температурасы берілген сәтте төмен болып шықты (60°C төмен).
2. Тоңазытқыш ішіндегі кей өнімдердің жарамдылық мерзімі соңына жақындаған, жаңарту қажет.
3. Ас үйдегі кейбір ыдыстар мен құрал-жабдықтарда тозу белгілері байқалды, ауыстыру ұсынылады.
4. Асхана қызметкерлерінің арнайы киімі толық сақталмаған (кейбірінде қалпақ пен алжапқыш жоқ).
5. Асхана тазалығы жалпы жақсы болғанымен, қойма бөлмесінің едені мен сөрелері қосымша тазалауды қажет етеді.
6. Мәзірде тағамның калория мөлшері мен өнім құрамы толық көрсетілмеген.
7. Тазалық журналында кей күндердің жазбалары толтырылмаған.
8. Асхана желдету жүйесі жеткіліксіз жұмыс істейді, ауаны жиі ауыстыру қажет.

Ұсыныстар:
1. Дайын тағамды берер алдында оның температурасын термометрмен тексеріп, нормаға (65–75°C) жеткізу.
2. Өнімдердің жарамдылық мерзімін күн сайын тексеріп, мерзімі өткен тауарды бірден алып тастау.
3. Асхана жабдықтарын кезеңдік жөндеу немесе жаңарту жоспарын жасау.
4. Барлық қызметкерлерге санитарлық-гигиеналық талаптарды сақтау туралы қосымша нұсқаулық өткізу.
5. Ас мәзірін күн сайын көрнекі жерге іліп, тағамның құрамы мен калориясы толық жазылуы тиіс.
6. Асхана мен қойма тазалығын күнделікті бақылауда ұстап, тазалық журналын жүйелі түрде толтыру.
7. Асханадағы жарық пен желдету жүйесін жақсартып, санитарлық нормаларға сәйкестендіру.
8. Тағам сапасын брокераж дәптерінде уақтылы тіркеп, үлгі алу тәртібін сақтап отыру.
9. Медициналық кітапшалардың мерзімін уақтылы тексеріп, қызметкерлердің жыл сайынғы медициналық қараудан өтуін қамтамасыз ету.
10. Школьникам қызмет көрсету кезінде әдеп сақтау және қауіпсіздік ережелерін орындау жөнінде түсіндірме жұмыстарын жүргізу.