Тамақтандырудың сапалық мониторингі - Абай облысы білім басқармасы Мақаншы ауданы білім бөлімінің "Ахмет Байтұрсынұлы атындағы орта мектебі" КММ http://blagodarnoe.mektebi.kz/ ru Тамақтандырудың сапалық мониторингі - Абай облысы білім басқармасы Мақаншы ауданы білім бөлімінің "Ахмет Байтұрсынұлы атындағы орта мектебі" КММ DataLife Engine Ас мәзірі http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1009-as-mzr.html http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1009-as-mzr.html

]]>


]]>
admin Thu, 11 Dec 2025 10:22:10 +0600
Ас мәзірі http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1007-as-mzr.html http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1007-as-mzr.html

]]>


]]>
admin Tue, 09 Dec 2025 10:04:03 +0600
Ас мәзірі http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1002-as-mzr.html http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1002-as-mzr.html

]]>


]]>
admin Mon, 01 Dec 2025 09:30:04 +0600
Ас мәзірі http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1001-as-mzr.html http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1001-as-mzr.html

]]>


]]>
admin Thu, 27 Nov 2025 10:22:00 +0600
Ас мәзірі http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1000-as-mzr.html http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/1000-as-mzr.html

]]>


]]>
admin Wed, 26 Nov 2025 11:23:16 +0600
Ас мәзірі http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/999-as-mzr.html http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/999-as-mzr.html

]]>


]]>
admin Tue, 25 Nov 2025 14:49:18 +0600
Мектеп асханасын тексеру хаттамасы http://blagodarnoe.mektebi.kz/o-detskom-sade/administraciya/994-mektep-ashanasyn-tekseru-hattamasy.html http://blagodarnoe.mektebi.kz/o-detskom-sade/administraciya/994-mektep-ashanasyn-tekseru-hattamasy.html 1. Кейбір тағам түрлерінің температурасы берілген сәтте төмен болып шықты (60°C төмен).
2. Тоңазытқыш ішіндегі кей өнімдердің жарамдылық мерзімі соңына жақындаған, жаңарту қажет.
3. Ас үйдегі кейбір ыдыстар мен құрал-жабдықтарда тозу белгілері байқалды, ауыстыру ұсынылады.
4. Асхана қызметкерлерінің арнайы киімі толық сақталмаған (кейбірінде қалпақ пен алжапқыш жоқ).
5. Асхана тазалығы жалпы жақсы болғанымен, қойма бөлмесінің едені мен сөрелері қосымша тазалауды қажет етеді.
6. Мәзірде тағамның калория мөлшері мен өнім құрамы толық көрсетілмеген.
7. Тазалық журналында кей күндердің жазбалары толтырылмаған.
8. Асхана желдету жүйесі жеткіліксіз жұмыс істейді, ауаны жиі ауыстыру қажет.

Ұсыныстар:
1. Дайын тағамды берер алдында оның температурасын термометрмен тексеріп, нормаға (65–75°C) жеткізу.
2. Өнімдердің жарамдылық мерзімін күн сайын тексеріп, мерзімі өткен тауарды бірден алып тастау.
3. Асхана жабдықтарын кезеңдік жөндеу немесе жаңарту жоспарын жасау.
4. Барлық қызметкерлерге санитарлық-гигиеналық талаптарды сақтау туралы қосымша нұсқаулық өткізу.
5. Ас мәзірін күн сайын көрнекі жерге іліп, тағамның құрамы мен калориясы толық жазылуы тиіс.
6. Асхана мен қойма тазалығын күнделікті бақылауда ұстап, тазалық журналын жүйелі түрде толтыру.
7. Асханадағы жарық пен желдету жүйесін жақсартып, санитарлық нормаларға сәйкестендіру.
8. Тағам сапасын брокераж дәптерінде уақтылы тіркеп, үлгі алу тәртібін сақтап отыру.
9. Медициналық кітапшалардың мерзімін уақтылы тексеріп, қызметкерлердің жыл сайынғы медициналық қараудан өтуін қамтамасыз ету.
10. Оқушыларға қызмет көрсету кезінде әдеп сақтау және қауіпсіздік ережелерін орындау жөнінде түсіндірме жұмыстарын жүргізу.

]]>
1. Кейбір тағам түрлерінің температурасы берілген сәтте төмен болып шықты (60°C төмен).
2. Тоңазытқыш ішіндегі кей өнімдердің жарамдылық мерзімі соңына жақындаған, жаңарту қажет.
3. Ас үйдегі кейбір ыдыстар мен құрал-жабдықтарда тозу белгілері байқалды, ауыстыру ұсынылады.
4. Асхана қызметкерлерінің арнайы киімі толық сақталмаған (кейбірінде қалпақ пен алжапқыш жоқ).
5. Асхана тазалығы жалпы жақсы болғанымен, қойма бөлмесінің едені мен сөрелері қосымша тазалауды қажет етеді.
6. Мәзірде тағамның калория мөлшері мен өнім құрамы толық көрсетілмеген.
7. Тазалық журналында кей күндердің жазбалары толтырылмаған.
8. Асхана желдету жүйесі жеткіліксіз жұмыс істейді, ауаны жиі ауыстыру қажет.

Ұсыныстар:
1. Дайын тағамды берер алдында оның температурасын термометрмен тексеріп, нормаға (65–75°C) жеткізу.
2. Өнімдердің жарамдылық мерзімін күн сайын тексеріп, мерзімі өткен тауарды бірден алып тастау.
3. Асхана жабдықтарын кезеңдік жөндеу немесе жаңарту жоспарын жасау.
4. Барлық қызметкерлерге санитарлық-гигиеналық талаптарды сақтау туралы қосымша нұсқаулық өткізу.
5. Ас мәзірін күн сайын көрнекі жерге іліп, тағамның құрамы мен калориясы толық жазылуы тиіс.
6. Асхана мен қойма тазалығын күнделікті бақылауда ұстап, тазалық журналын жүйелі түрде толтыру.
7. Асханадағы жарық пен желдету жүйесін жақсартып, санитарлық нормаларға сәйкестендіру.
8. Тағам сапасын брокераж дәптерінде уақтылы тіркеп, үлгі алу тәртібін сақтап отыру.
9. Медициналық кітапшалардың мерзімін уақтылы тексеріп, қызметкерлердің жыл сайынғы медициналық қараудан өтуін қамтамасыз ету.
10. Оқушыларға қызмет көрсету кезінде әдеп сақтау және қауіпсіздік ережелерін орындау жөнінде түсіндірме жұмыстарын жүргізу.

]]>
admin Thu, 13 Nov 2025 12:31:01 +0600
Ас мәзірі http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/990-as-mzr.html http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/990-as-mzr.html

]]>


]]>
admin Thu, 13 Nov 2025 10:52:14 +0600
Ас мәзірі http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/988-as-mzr.html http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/988-as-mzr.html

]]>


]]>
admin Wed, 12 Nov 2025 10:15:24 +0600
Ас мәзірі http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/987-as-mzr.html http://blagodarnoe.mektebi.kz/pitanie/brokerazhdy-kommissija/987-as-mzr.html

]]>


]]>
admin Tue, 11 Nov 2025 11:16:02 +0600